Schüssler-Sók

Gondolná-e valaki, hogy egy só ami gyógyítja a gyomorégést, még rheuma, köszvény, isiász és kimerültség kezelésére is alkalmas? Vagy egy másik amelyik allergiára, szénanáthára, végtagzsibbadás gyógyítására ajánlott, az "mellékesen" aranyérre, elhízásra is alkalmazható?

Schüssler-sókEzekből a sókból hazánkban 12 létezik, amelyekre terápiás rendszerét  dr. Schüssler az 1800-as évek közepén fejlesztette ki. A felismerés, hogy a sejtek normális tevékenysége az anorganikus sók megfelelő mennyiségétől függ, Schüsser számára következetes lépést jelentett biokémiai terápiájának további bővítésére. Az eltéréseket a szervetlen sókat illetően, különös tekintettel azok hiányára,jelölte meg a betegségek alapvető okaiként. A terápia ennek megfelelően számára azt jelentette, hogy a betegségek során az anorganikus anyagok hiányát gyógyszeres úton kell kiegyenlíteni. Itt nem egyszerűen szubsztitúciós /pótlási/ terápián belül a "hiányzó a hiányzó által pótlódik" elvre kell gondolni, hanem sokkal inkább egy olyan ingerterápiára, amely során a megfelelő információ sejtekhez juttatásával a sejtek olyan állapotba juthatnak, hogy a számukra életfontosságú anorganikus sók táplálékból felvett mennyisége ismét növekedhessen " a belső konzisztencia fenntartása érdekében".

Schüssler-sók

Manapság dr. Schüssler elképzelései gond nélkül bizonyíthatóak. Az anorganikus sók anyagcser-funkciói, a nyomelemek élettani szerepe és a kiegyenlített táplálkozás fontossága ma már mindenki előtt közismert. Minden betegség megnyilvánulása továbbá újabb kutatások szerint a szellemi teljesítőképesség és a lelki folyamatok részben a sejtekben és azok környezetében végbemenő speciális kémiai kölcsönhatásoknak tekinthetők, amely folyamatokban az ásványi anyagok különösen fontos szerepet játszanak és ezeket a megzavart kémiai működéseket állítják helyre. Az idők során változó tudományos megismerés nem változtatott terápiás rendszere érvényességén, melyet mintegy 130 év alatt sokan megtapasztalhattak.

Dr. Schüsslernek és későbbi követőinek sikerült bebizonyítania, hogy a biokémiai sók alkalmazása széles körű terápiás lehetőséget rejt magában. Könnyen megismerhető és elsajátítható, rizikómentes megodást kínáló, az egész emberre irányuló és természetes terápia a szó legszorosabb értelmében.