Szolfézs frekvenciák

Szolfézs frekvenciák

Tudományosan bizonyított tény, hogy a zene, és egyes hangok gyógyító hatásúak lehetnek. Az úgynevezett szolfézs frekvenciák nem csak a mélyebb meditáció elérésében segítenek, hanem akár képesek arra is, hogy testileg és lelkileg gyógyítsanak.

Mindannyian tapasztalhattuk, hogy egy jó zene hallgatása felkavarja szívünket és lelkünket, könnyeket csal a szemünkbe, örömöt a szívünkbe.  Még az ősi kultúrák is hittek abban, hogy a hanghullámok hatással vannak az emberi szervezetre. A sámánok énekléssel és dobolással hívták elő a lelki, szellemi és fizikai energiáikat, vagyis tulajdonképpen gyógyításra használták a zenét.

Elődeink egy hat jegyű zenei skálát alkalmaztak, amit ma szolfézs frekvenciáknak nevezünk. Ennek a skálának a hangjai hasonlóságot mutatnak a mi modern 7 jegyű zenei skálánkkal. A hangskálát a 17. században Le Marie francia zenész egészítette ki a hetedik hanggal, a Ti-vel, hogy teljes legyen a sorozat.

  • “Do” –396 Hz
  • “Re” – 417 Hz
  • “Mi” – 528 Hz
  • “Fa” – 639 Hz
  • “So” – 741 Hz
  • “La” –  852 Hz
  • “Ti” –  936 Hz

A modern ember már nem birtokolta az ősi frekvenciák tudását. egészen addig, míg Dr. Barber, Horowitz és Puleo “újra felfedezte” azt. Ennek nyomán Dr. Horowitz további kutatásokat végzett és felfedezett három további szolfézs frekvenciát. Ezt a három frekvenciát nem tudjuk vokális hangokkal azonosítani: 174Hz, 285Hz, 963Hz. Ezzel a három új frekvenciával kiegészítve a szolfézs skálát, most már 9 hangunk van.

A szolfézs hangfrekvenciákat az ősi gregoriánus énekekben használták először. Az énekek erre a hat hangra épültek, mélyen behatoltak a tudatos és a tudatalatti elmébe, irányíthatatlan érzelmi reakciókat kiváltva. Dr. Candice Pert megerősíti ezt az állítást: “Az energia és a rezgés molekuláris szinten hat. 70 különböző receptorunk hat a molekulákra, amelyek ha rezgés és frekvencia éri őket, vibrálni kezdenek.”

Ezeket a programokat fülhallgatóval ajánlott hallgatni,olyan hangerővel,ami kellemes a fülnek. Érdemes könnyed ruhában, kényelmes testhelyzetben hallgatni.

Ezeket a frekvenciákat mindenki a saját felelősségére hallgathatja,amely
semmilyen orvosi vizsgálatot,vagy terápiát nem helyettesít. Amennyiben a program
hallgatása közben bármilyen kellemetlen érzést tapasztal,hagyja abba.

396Hz Gyökércsakra: ELENGEDÉS


Letöltés mp3 formátumban

Megszabadít a félelmektől és a bűntudattól. Használhatjuk céljaink realizálására, erőt ad a célok megvalósításához, valamint kijózanít, visszatérít a valóságba.

417Hz Szakrális vagy szexcsakra: MOZDÍTÁS


Letöltés mp3 formátumban

A múlt feloldása, „beragadt” élethelyzetek előmozdítása, változások elősegítése. Segíti a traumák, negatív múltbéli események feldolgozását valamint kreativitásunk előhívását.

528Hz Napfonat csakra: SZERETET


Letöltés mp3 formátumban

A DNS helyreállítása, csodák frekvenciája. Kijavítja a DNS hibáit, visszaállítja a tökéletes állapotba. Ezt számos területre jótékony hatással van: nő az életenergia, tisztul az elme, nő a kreativitás. Megnyitja az embert a mély belső béke, tudatosság, spirituális tapasztalatok elérésére. A tudósok szerint ez a frekvencia az univerzális fejlődés, egészség és a hosszú élet titka. Bármilyen gyógyulási folyamatot felgyorsít.

639Hz Szívcsakra: KAPCSOLÓDÁS


Letöltés mp3 formátumban

Emberi kapcsolatok, a két agyfélteke összehangolása. Segít a családi, baráti, párkapcsolati problémák kezelésében, ösztönzőleg hat a kommunikációra, növeli a megértés, szeretet és együttérzés szintjét.

741Hz Torokcsakra: INTUÍCIÓ


Letöltés mp3 formátumban

Az intuíció felébresztése. Megtisztítja a sejteket a méreganyagoktól. A frekvencia segít átállni az egészséges ételek fogyasztására, így egészségesebb, nyugodtabb életet élhetünk, mérgező anyagoktól mentesen. A különböző vírusos, baktériumos, gombás fertőzéseket is tisztítja, de az elektromágneses sugárzás káros hatásaitól is képes megtisztítani sejtjeinket.

852Hz: Homlokcsakra (harmadik szem) – FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETET


Letöltés mp3 formátumban

Spirituális eredetünk, rendeltetésünk meglátásának elősegítése.

936Hz:Koronacsakra – ÁTALAKULÁS


Letöltés mp3 formátumban

Toboz mirigyet aktiváló rezgés. Serkenti egy magasabb tudatállapot elérését

Fontos, hogy lehetőleg akkor hallgassuk a frekvenciákat, amikor senki sem zavar meg. Fókuszáljunk közben a hangokra, hagyjuk, hogy vezessenek. A legjobb hatás elérése érdekében legalább hat héten keresztül napi 15 percet szükséges az egyes frekvenciákat hallgatni.

fmisij