Szénanátha

Szénanátha

Vitális Tér Terápia segítségével az esetek 70-80%-ban jelentős javulást érünk el szénanáthás betegeinknél, amely kiegészül OptiSan fényterápiával, valamint Schüssler-sókkalhomeopatiás szerekkel.

A szénanátha olyan immunelégtelenség, melyet különféle anyagokra adott allergiás reakció jellemez. A megbetegedés, légzőrendszerünk felső részének allergiás elváltozása. Kiterjed az orrüregekre, orrmelléküregekre, garatra, szemre.

Orrüregünk egyik fontos szerepe a levegőben található, szervezetre veszélyes anyagok kiszűrése,allergiás esetben a szervezet ezek közé sorolja pl. a polleneket is. Annak érdekében, hogy a levegővel belélegzett allergénektől szervezetünk megóvja magát, heves reakciót indít el az orrüregben. Megduzzad a nyálkahártya, váladékozás indul el, tüsszentési inger keletkezik. Az orrüreg összeköttetésein keresztül aztán a gyulladás átterjedhet a melléküregekre, a szemre, a garatra.

A szénanáthát a növényi pollenek (virágpor), vagy a penész (esős, nedves területeken tenyésző mikroszkopikus méretű növények),házipor okozhatják.Az allergiás rhinitis az allergia által keltett tünetek általános elnevezése, melyek a következők: orrfolyás, szemkönnyezés, tüsszögés, viszketés. A szezonális allergiás rhinitis a szezonálisan jelentkező tünetek elnevezése, melyeket fák, füvek és gyomok pollenje vált ki.Az allergiás tünetek időtartama személyenként változó. A gyermekkori szezonális allergiás tünetek éppúgy megmaradhatnak a felnőttkorban, mint ahogy el is tűnhetnek. A szénanátha kezelésében a hagyományos orvoslás mellett egyre nagyobb szerepet kapnak az alternatív gyógymódok. Itt is, mint bármilyen más megbetegedésnél nagyon fontos, hogy ne csak az adott szervrendszeri tüneteket kezeljük, hanem az egész embert.Vannak bizonyos allergiás reakciók, melyeket a nem megfelelően emésztett fehérjék okoznak, melyek a pollenekkel akár keresztreakciót is kiválthatnak.

fmisij