Parazita okozta terhelés

Parazita okozta terhelés

Vitális Tér Terápia rendelkezik kifejezetten paraziták megsemmisítésére irányuló programmal, amelyet természetesen valamilyen szájon át szedhető, nem szintetikus készítménnyel egészítünk ki.  

Rémisztő, de az emberiség közel 3/4 része fertőzött valamilyen élősködővel, ráadásul az esetek nagyobb részében nem is tudunk róla, mert különösebb tünetek nélkül cipeljük magunkban “lakóinkat”, gyakran  a tüneteket valamilyen más betegsének tulajdonítják.

ParazitaAz élősködő vagy parazita (régiesen: élősdi) egy másik faj, (a gazdafaj) egyedeinek testében vagy testfelszínén él, és annak testéből táplálkozik. A gazda testének belsejében élnek az endoparazita, a test felszínén pedig az ektoparazita fajok. Egyes endoparaziták a gazda egy-egy sejtjén belül élnek, ezek intracelluláris paraziták. Az élősködők tanulmányozásával a parazitológia foglalkozik.

Az élősködő az életciklusának jelentős részét a gazdaegyeden (gazdaegyedben) éli, abból táplálkozik, csökkenti annak túlélési és szaporodási esélyeit (tehát virulens), esetleg tünetekkel jellemezhető betegséget is okozhat (tehát patogén is lehet). Az élősködők rendszerint nem ölik meg a gazdát. A parazita-gazda kapcsolat tehát hosszas, „intim”, egyedi kapcsolat.A gazdafaj típusa szerint megkülönböztetünk növényi és állati élősködőket.

Növényi élősködők például a lepkék, hiszen lárváik, a hernyók, rendszerint egyetlen növényegyeden fejlődnek.

Állati élősködők pl. a bélférgek és tetvek, hiszen rendszerint ezek is hosszan kötődnek a gazdaegyedhez. E kapcsolat szorosabb, mint a növény-növényi élősködő kapcsolat, mert populáció-növekedésüket leginkább a gazda védekezési reakciói limitálják. Az állati paraziták számára a gazdaegyed élőhely, táplálékforrás és természetes ellenség is egyben.

(Forrás: Wikipédia)

fmisij