Parazita okozta terhelés

A Vitális Tér Terápia rendelkezik kifejezetten paraziták megsemmisítésére irányuló programmal, amelyet természetesen valamilyen szájon át szedhető, nem szintetikus készítménnyel egészítünk ki.  

Rémisztő, de az emberiség közel 3/4 része fertőzött valamilyen élősködővel, ráadásul az esetek nagyobb részében nem is tudunk róla, mert különösebb tünetek nélkül cipeljük magunkban "lakóinkat", gyakran  a tüneteket valamilyen más betegsének tulajdonítják.

ParazitaAz élősködő vagy parazita (régiesen: élősdi) egy másik faj, (a gazdafaj) egyedeinek testében vagy testfelszínén él, és annak testéből táplálkozik. A gazda testének belsejében élnek az endoparazita, a test felszínén pedig az ektoparazita fajok. Egyes endoparaziták a gazda egy-egy sejtjén belül élnek, ezek intracelluláris paraziták. Az élősködők tanulmányozásával a parazitológia foglalkozik.

Az élősködő az életciklusának jelentős részét a gazdaegyeden (gazdaegyedben) éli, abból táplálkozik, csökkenti annak túlélési és szaporodási esélyeit (tehát virulens), esetleg tünetekkel jellemezhető betegséget is okozhat (tehát patogén is lehet). Az élősködők rendszerint nem ölik meg a gazdát. A parazita-gazda kapcsolat tehát hosszas, „intim", egyedi kapcsolat.A gazdafaj típusa szerint megkülönböztetünk növényi és állati élősködőket.

Növényi élősködők például a lepkék, hiszen lárváik, a hernyók, rendszerint egyetlen növényegyeden fejlődnek. 

Állati élősködők pl. a bélférgek és tetvek, hiszen rendszerint ezek is hosszan kötődnek a gazdaegyedhez. E kapcsolat szorosabb, mint a növény-növényi élősködő kapcsolat, mert populáció-növekedésüket leginkább a gazda védekezési reakciói limitálják. Az állati paraziták számára a gazdaegyed élőhely, táplálékforrás és természetes ellenség is egyben.

(Forrás: Wikipédia)