Menstruációs zavarok

Menstruációs zavarok

Vitális Tér Terápia speciális menstruációs programjának segítségével az esetek 80-85%-ban jelentős javulás érhető el, mely hatás Schüssler-sóvalhomeopátiával, vagy egyéb táplálékkiegészítőkkel tovább fokozható.

A menstruációs ciklus egyénenként különböző. A havi vérzéssel járó panaszok azonban néha olyan kellemetlenek lehetnek, hogy az ebben szenvedők életminősége jelentősen romolhat, akár 2-3 napig fekvésre kényszerítheti őket.

A leggyakoribbak ezek közül:

FÁJDALMAS MENSTRUÁCIÓ: fiatal lányoknál a leggyakoribb, de később is előfordulhat: a menstruáció elején görcsös fájdalom jelentkezik az alhas tájékán. Az illető néha betegnek vagy erőtlennek érzi magát. A tünetek általában 1-2 nap alatt elmúlnak, csak nagyon ritkán jelentenek betegséget. Jóindulatú méhdaganat és nőgyógyászati fertőzés is okozhat ritkán ilyen panaszt, de többnyire az okozza a tüneteket, hogy a méhnyak még szűk, ez későbbi életkorban, különösen szülés után kitágul.

RENDSZERTELEN MENSTRUÁCIÓ: szintén fiatalokban gyakori, amikor a hormonális szabályozás még pontatlan. Ilyenkor nem tanácsos fogamzásgátló tablettával “rendszeressé tenni” a vérzést. Menstruáció kimaradását okozhatja még az esemény utáni tabletták túlzott használata, fertőzés, illetve súlyos éhezés, anorexia nervosa  is. Természetesen a terhesség és a klimax is a vérzés elmaradásával jár.

PMS (=Premenstruális Szindróma): Négy nő közül háromnál a menstruációt megelőzően jelentkezik ez a kellemetlen, de veszélytelen tünetegyüttes. Tünetei lehetnek súlygyarapodás, bokaduzzanat, mellfeszülés, ingerlékenység, koncentrációzavar, sírógörcsök, csökkent nemi vágy, bizonyos ételek megkívánása, álmatlanság, depresszió. Oka a női nemi hormonok egyensúlyának hirtelen változása.

fmisij