Hidrogén terápia

Hidrogén terápia

Miért öregszünk? Miért vagyunk betegek? Az egyik fő ok az úgynevezett oxidációs stressz. Az oxidációs stressz fő forrásai a szabadgyökök. Nagy mennyiségű oxigén szabadgyök a mitokondriumokban keletkezik. Mi rejlik e megnevezés mögött?

Számunkra egy a fontos: már régóta tudjuk, hogy az akut oxidációs stressz súlyos szövetkárosodást okoz, és ha ez állandóvá válik, ez az egyik fő oka sok gyakori megbetegedésnek, a daganatos megbetegedésnek és az öregedési folyamat felgyorsulásának is. A hatékony antioxidánsok fejlesztésében,a gyógyszercégek és a táplálkozási tanácsadók minden igyekezetük ellenére eddig csak részeredményeket értek el, a gyógyszeripari cégek és táplálkozási tanácsadók igyekezete ellenére. De előkerült egy biztató hír: japán tudósok felfedezték, hogy hatékony anorganikus antioxidánsként gyógyítás céljából nagy potenciál van a molekuláris hidrogénben [Ohsawa et al., Nat. Med. 13 (2007) 688–694].

Több mód is rendelkezésünkre áll, hogyan lehet használni a molekuláris hidrogént: belégzéssel, hidrogénnel dúsított víz fogyasztásával, fürdőzéssel hidrogént tartalmazó vízben, injekciókkal vagy szemcseppekkel-hidrogénnel telített sóoldattal, de a bél hidrogén termelésének serkentésével is baktériumokkal – és újabban tablettában. A hidrogénnek számtalan előnye van a terápiás és preventív alkalmazásban. Nem csak az oxidációs stressz ellen mutatja ki a hatékonyságát, de különböző gyulladásgátló és allergia ellenes hatása is van. A klinikai vizsgálatok azt mutatják,hogy a molekuláris hidrogén hatékonyan javítja a mitokondriumok energia termelését

A molekuláris hidrogén ma az első helyet foglalja el, ami az orvosi kutatásokat illeti. Nagy mennyiségű tudományos tanulmány létezik, melyekben a tudósok az oxidációs stressz mechanizmusával foglalkoznak és a hozzá kapcsolódó krónikus degeneratív betegségekkel, beleértve a felgyorsult öregedést, mint ahogy a sav-bázis egyensúly zavarával összefüggő betegségeket is.

fmisij