Gyomorhurut

Gyomorhurut

Vitális Tér Terápia segítségével az akut és krónikus gastritis, valamint az ulcus ventriculi betegségekben az esetek 70-80%-ban jelentős javulás érhető el, természetesen homeopátiás szerekkel, Schüssler-sókkal és táplálék-kiegészítőkkel  egyetemben.

AKUT GASTRITIS:

Az akut gastritis a gyomor nyálkahártyájának heveny gyulladása (gyomorhurut), amelyhez gyakran a vékonybél hasonló megbetegedése is társul (gastroenteritis). Nagy mennyiségű, nem megfelelő étel elfogyasztása (gyomorrontás), baktériumok (főleg szalmonella) vagy vírusok okozta fertőzés, mérgezések lehetnek az okai.

A túlzott alkoholfogyasztás is okozhat akut gastritist. Hányás, étvágytalanság, bevont nyelv, hőemelkedés, hascsikarás, hasmenés a legfőbb tünetek.

Az esetlegesen biopsziával nyert minta szövettani vizsgálata a gyomornyálkahártya zsugorodását mutatja, ami csökkent savtermelődéssel járhat együtt.

KRÓNIKUS GASTRITIS:

Az idült gyomorhurut (krónikus gastritis) oka leggyakrabban a mértéktelen alkohol fogyasztás és túlzott dohányzás, melynek tünetei lényegében azonosak a heveny gyomorhurutéval, csak annál enyhébbek.

Tünetek: étvágytalanság, enyhe émelygés, teltségérzés, melyek előfordulhatnak önmagukban, vagy más beteségek (például depresszió) kísérő tüneteként. A gyomorhurut kezelésének alapja a diéta, melynek változatosnak kell lennie, másik alapelv a Többször kevesebbet. Az ételek kiválasztásában döntő szempont az egyéni tapasztalat, melynek során kiválogatjuk, hogy melyek azok az ételek, melyeket jól tolerálunk, nyilván a nehéz, zsíros, füstölt, fűszeres, ecetes savanyúságok, puffasztó ételek (hüvelyesek), kelttészták, kávé kerülendő. Pszihoszomatikus betegségről lévén szó,f ontos szerepe van a lelki háttér felkutatásának is.

 

fmisij