Gyomorfekély

Gyomorfekély

A Vitális Tér Terápia segítségével az akut és krónikus gastritis, valamint az ulcus ventriculi betegségekben az esetek 70-80%-ban jelentős javulás érhető el, természetesen homeopátiás szerekkel, Schüssler-sókkal és táplálék-kiegészítőkkel  egyetemben.

GYOMORFEKÉLY:

A gyomorfekély (ulcus ventriculi) a gyomor nyálkahártyájának gyulladásos folyamata. Mindig szövetpusztulással jár, amikor is fekély képződik. Jellegzetes tünete a görcsös, nyomás érzetét keltő, éles, szúró fájdalom. Gyomorfekély esetén a fájdalom és a nyomásérzet leginkább röviddel az étkezés után lép föl. Gyakoriak az éjszakai gyomorfájdalmak. Egyes fekélybetegeknél hiányoznak ezek a jellegzetes tünetek, lényegében jellegtelen emésztési panaszok, felböfögés és gyomorégés, néha émelygés és hányás uralják a kórképet.

A fekélybetegség legfontosabb kiváltó tényezője kétségtelenül a pszichoszociális stressz, ami a túlzottan ingerelhető vegetatív idegrendszeren keresztül a gyomornedv túltermelődését idézi elő. A fekélybetegek gyakran szenvednek állandó bűntudat, sikertelenség és konfliktusból eredő feszültség miatt.

A gyomor izomtevékenysége és a vegetatív idegrendszer kölcsönösen hatással vannak egymásra. Mivel a lelkiállapot a vegetatív idegrendszer működését jelentősen befolyásolja – a pszichés panaszok gyakorta jelentkeznek gyomortájékon. Ezért, akinek gyomorpanaszai vannak, gondolnia kell arra is, hogy tünetei hátterében lelki okok állnak.

fmisij