Segítség a téli betegségek ellenmail
Dátum: 2014.11.24.
Kedves Olvasó,

Egy kis segítség a téli betegeskedés ellen:


Az évszakok változásával szervezetünket is különböző hatások érik.Így az őszi-téli időszak beköszöntével jobban ki vagyunk téve a fertőző betegségeknek,de,ha tudatosan, jól felkészítjük immunrendszerünket erre az időszakra,akkor akár el is felejthetjük
a betegeskedést,vagy legalább is enyhébb lefolyásúvá tehetjük azokat.
Hírleveleinkben olyan egyszerű és praktikus tanácsokkal szeretnénk ellátni Önt,amely segítséget nyújthat abban,hogy az elkövetkező hónapokat ne orrfolyással,szipogással,köhögéssel töltse, hanem felkészülten,erősebben és egészségesebben.

 

Az elsô fontos dolog, amit tudnunk kell,hogy a szervezetünkbe bejutó káros mikrobák, azaz a vírusok, baktériumok, gombák és különböző paraziták elszaporodását az immunrendszerünk fékezi meg.melynek kiegyensúlyozott működése a sokféle védekező sejtünk megfelelő ENERGIAELLÁTÁSÁN múlik,ezt viszont "nem adják ingyen",a szervezetünk alaposan megdolgozik ezért és a mi aktív segítségünkre is nagy szüksége van. Ahogy odafigyelünk étkezésünkre és tisztálkodásunkra, úgy az immunrendszerünk is megérdemli, hogy folyamatos figyelmet, törődést kapjon tőlünk, hiszen nap mint nap az életünket köszönhetjük neki. Az évszakok változásával szervezetünk immunitása is változik. 


Az ősz az az időszak, amikor szervezetünk felkészül a szűkösebb téli hónapokra.Ilyenkor raktározza el azokat a számára fontos anyagokat is, amelyek télen a védekezéshez szükségesek lesznek. Fontos, hogy tudatosan segítsük ezt a "felkészülést" vitaminokkal,ásványianyagokkal,nyomelemekkel,immunerősítőkkel. 

VITAMINOK
közül érdemes a folyékony,vagy lekvár állagúakat előnyben részesíteni,mert természetes alapanyagúak, ezért jobban tudja hasznosítani szervezetünk.Ilyenek a FLAVIN 7,ZEONATUR,FLAVONATUR,MULTIVITAMIN spray C-VITAMINT fogyasszunk egész télen át, liposzomális formában,ilyen pl a NOVO C-PLUS, melynek több mint 90%-a felszívódik
anélkül,hogy károsítaná a vesénket,vagy igyunk CSIPKEBOGYÓ-TEÁT,de ne forraljuk,mert a C-vitamin tönkremegy,vagy együk lekvár formában,esetleg. Igyunk citromos vizet, amely nemcsak C-vitaminforrás, hanem egyben lúgosítja a szervezetünket.

ÁSVÁNYI ANYAGOK,NYOMELEMEK pótlására BÉRES CSEPP,HUMET R,HUMINIQUM/a két utóbbi töményen nem túl finom,de pl. frissen facsart narancslé sokat javít az ízén!: -)/
CÉKLA és CÉKLALÉ olcsó és nagyon egészséges nemcsak vaspótlásra alkalmas,de bővelkedik C- és B-vitaminokban, béta-karotinban,sok rezet,folsavat,magnéziumot és kálciumot is tartalmaz.

IMMUNERŐSÍTŐK:

ECHINÁCEA CSEPPEK,vagy TEA ,
OSCILLOCOCCINUM /heti 1X1 tubussal az influenzás betegségek elkerülhetőek / Ha már kialakult a betegség,akkor emeljük fel napi 4x1-re az adagot!


HOMOKTÖVIS,nagyon jó "téli gyógyszer",magas C-vitamin/10-szerese a citroménak/,E-vitamin,B-vitamin tartalmú, gazdag zsírsavakban  


A lista természetesen nem teljes,vannak egyéb jóminőségű táplálékkiegészítők,amelyek szintén hatásosak,én ezúttal azokat részesítettem előnyben,amelyek viszonylag könnyen beszerezhetőek és az áruk is kedvezőbb! 


Kellemes és egészséges őszi-téli napokat kívánok!

picture

Üdvözlettel: Dr. Biszku Zsuzsa
www.termeszetesengyogyulni.hu | Kapcsolatmessage