Bronchitis

Bronchitis

A Vitális Tér Terápia  programjai között szerepel akut és krónikus bronchitisben szenvedők gyógyítására  alkalmas terápia, melynek segítségével az esetek 75-80%-ban jelentős javulás, illetve gyógyulás várható. A kezeléseket Schüssler-sókkal és homeopatiás szerekkel egészítjük ki.

BronchitisA bronchitis a tüdőben lévő léghólyagok akut vagy krónikus gyulladásos megbetegedése, melynek során köhögés, orrfolyás,  láz, esetleg hátfájás mellett fokozódik a légúti váladéktermelés.

Mi az oka a bronchitistnek?

A bronchitist leggyakrabban valamilyen  vírus vagy baktérium,ritkábban gomba ill parazita okozza,előfordulhat,hogy valamilyen irritáló tényező, pl. kémiai anyagok gőze, dohányfüst, por vagy légúti allergén a betegség kiváltó oka. A bronchitisek általában nem súlyos lefolyásúak, gyakran felső légúti hurutos betegség (nátha) szövődménye. Ha nem gyógyul megfelelően (pl. agresszív kórokozó, vagy gyengült immunrendszer következtében) a folyamat előrehaladtával tüdőgyülladás alakulhat ki.
A köhögés kezdetben  száraz, majd később átalakul hurutossá (bőséges köpetürítéssel). Kisebb gyermekeknél a köhögés hányást is provokálhat. A tünetek általában 7-14 napig tartanak, de előfordulhat, hogy elhúzódnak  három-négy hétig is.
Diagnózis: a tünetek, fizikális vizsgálat röntgen, légzéskfunkciós vizsgálat, köpettenyésztés alapján állítható fel.
fmisij